Tvoříme v muzeu XIX. - „Omáčky starodávné, každý uvařit zvládne“

Tvoříme v muzeu XIX. - „Omáčky starodávné, každý uvařit zvládne“

Termíny

  • 4. 5. 2013 • 09:00 - 12:00

Vstupné

40 Kč

Adresa

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti
Smetanovy sady 179
686 01 Uherské Hradiště

Kontakt

telefon: +420 572 556 556
e-mail: info@slovackemuzeum.cz
www: www.slovackemuzeum.cz

Další informace

Nejrůznější druhy omáček patřily v lidové kuchyni k levným a jednoduchým pokrmům, které se vařily ve všední dny, často i bez masa – jen s krajancem, knedlíkem nebo bramborovými noky či šlíšky.

K tradičním omáčkám patřily salátová, sauátová (húpá), která se vařila především na jaře z čerstvého hlávkového salátu, trnková, jejímž základem jsou vařené trnky (povidla) a vynikající je k uzenému masu a klobásková omáčka, do které se zužitkovaly domácí klobásky ze zimní zabijačky.

K omáčkám se tentokrát můžete v muzeu naučit uvařit jednoduché hrnkové knedlíky a samozřejmě nebude chybět ani malý receptář těchto pokrmů, který bude připraven pro každého návštěvníka.

Fotogalerie

Nejbližší cíle v okolí