Vůně a chutě národů Podyjí

Již tradičně se koná každé léto v Mikulově Festival kultur národů Podyjí, na němž všechny zde žijící národnostní skupiny představují své hudební, taneční, divadelní i kulinářské výtvory. Festival zahajuje v pátek vernisáží výtvarné výstavy a přehlídkou národopisných souborů Sousedé. V sobotu je pak mikulovské náměstí zaplněné stánky s ukázkami etnických kuchyní a celodenním pestrým programem, při kterém se střídají více či méně známí umělci, kteří zde hledají, či již nalezli, svůj nový domov. Festival končí v neděli snídaní ve veřejném prostoru Permanent Breakfast a hudebním programem Setkání měst. Můžete ochutnat například goralskou zelňačku, slovenské halušky, valašské placky, ruské pirožky, kelečské speciality, vídeňské řízky a koktejly, západoslovenskou fazolovou polévku, arménský šašlík, moravské koláče, srbské ražniči, maďarské masové závitky, italské špagety, balkánské grilované jehně, romskou góju, vojvodinskou pljeskavici, anglické sendviče a samozřejmě české a moravské speciality.

Vůně a chutě národů Podyjí
Náročnost: nejnižší

Fotogalerie