Kurzy pečení frgálů

Frgál patří vedle slivovice a kyselice k nejtypičtějším specialitám valašské kuchyně. Kdo by se ho chtěl naučit péct, má příležitost v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Pořádají zde oblíbené kurzy pečení frgálů pod vedením místních pekařek, jejichž koláče patří k nejvyhledávanějším na Valašsku. Pravidelné „frgálové“ kurzy pořádá Resort Valachy jako jediný v regionu. Během tříhodinového kurzu v hotelu Galik si účastníci zkusí celý postup a zhotoví si vlastní frgál, který si odvezou domů i s receptářem. Dozví se i tipy a zajímavosti o historii a současnosti tohoto tradičního koláče, který se na Valašsku dělá podle ustáleného postupu již několik století. První písemné zmínky o něm pochází z roku 1826. Jedná se o unikání pekařský výrobek, jenž nemá v okolních zemích obdoby. V roce 2013 byl proto vyhlášen produktem s chráněným zeměpisným označením Evropské komise. Pravý valašský frgál má průměr 30 cm, váží zhruba 600 gramů a má jednodruhovou náplň, nejčastěji hrušky, tvaroh, mák a povidla.

Kurzy pečení frgálů

Adresa

Velké Karlovice

Kontakt

www: www.valachy.cz

Další informace

Fotogalerie

Nejbližší cíle v okolí