Search

Muzeum Napajedla

Komenského 304, 763 61 Napajedla

Napajedla

Zpátky do dětských let vás vrátí muzeum v Napajedlech a jeho expozice Hřiště hraček. Připomíná fenomén nafukovacích zvířátek a jejich tvůrců ve společnost Fatra. A tak tu nemůže chybět ikonický nafukovací slon, žirafa či buvol, se kterými si hrály děti už před 60 lety a populární jsou dodnes. Zahrajte si Člověče, nezlob se v obří velikosti nebo dotykovou hru Kocourovi kamarádi. Ve stálých expozicích se kromě Fatry seznámíte také s historií známé továrny na motory Slavie a dějinami města Napajedla.
Celoročně
Muzeum

Muzeum Napajedla prostřednictvím svých stálých expozic seznamuje veřejnost s historií města Napajedla, ale také s průmyslovými podniky Fatra a Slavia bratří Paříků. Oblíbená je také hravá expozice Hřiště hraček, kde jsou mimo jiné k vidění i k dětským hrám originální sedací hračky designérky Fatry Napajedla Libuše Niklové. Ikonický červený buvol, modrý slon či žlutá žirafa, se vyráběly od sedmdesátých let 20. století.

Muzeum Napajedla sídlí v budově Nového Kláštera v Napajedlech. Mimo stálé expozice Příběh města na kresbách Pavla Šimečka, Fatra v čase, Příběh továrny Slavia a Hřiště hraček připravuje muzeum v průběhu roku také krátkodobé výstavy a akce pro veřejnost.

Muzeum Napajedla - expozice

Expozice Hřiště hraček

Hravá koncepce expozice s velkoprostorovou hrou „Člověče, nezlob se!“, dotykovou hrou i slavnými sedacími nafukovacími postavičkami buvola, slona i žirafy přímo vyzývá ke hrám a dětskému dovádění.

Expozice Fatra v čase

Expozice připravená k 80 letému výročí Fatry Napajedla seznamuje návštěvníky s historií továrny Fatra prostřednictvím neotřelého architektonického a výtvarného řešení.

Expozice Slavia příběh továrny

Firma založená v roce 1902 bratry Paříkovými se proslavila výrobou motorů. Interaktivním prvkem je funkční model řezem motoru, nechybí ani ukázka dvou mlátiček vystavených ve dvoře Nového Kláštera.

Expozice Příběh města na kresbách Pavla Šimečka

Na 30 kresbách seznamuje veřejnost se zajímavostmi z historie města a proměnami osídlení Napajedel až do současnosti.

Muzeum Napajedla otevírací doba

Muzeum je otevřeno celoročně. V období červen – září každý den mimo pondělí. V období říjen – květen je otevřeno ve dnech úterý, čtvrtek a neděle. Aktuální informace k otevírací době na muzeum.napajedla.cz.

S historií a unikáty vás seznámí také další muzea na Východní Moravě www.vychodni-morava.cz/muzea-a-expozice/.

Turistické cíle

Slovácko
Staré Město
Terárium v KOVOZOO
Celoročně
Expozice
Slovácko
Topolná
Muzeum v přírodě Topolná
Celoročně
Muzeum
Slovácko
Staré Město
Muzeum veteránů
Celoročně
Muzeum
Slovácko
Staré Město
Muzeum kovářství
Celoročně
Muzeum
Kroměřížsko
Kroměříž
Květná zahrada Kroměříž
Celoročně
Slovácko
Korytná
Rozhledna Obecnice
Celoročně
Rozhledna
Slovácko
Nivnice
Rozhledna U Trojice
Celoročně
Rozhledna
Valašsko
Velké Karlovice
Rozhledna na Ztracenci
Celoročně
Rozhledna

Kontaktujte nás

Napište svůj požadavek a my se Vám co nejdříve ozveme