Search

Kultura a památky

Východní Morava

Rozmanité památky Východní Moravy vybízí k návštěvě svými jedinečnými poklady i tajemnými příběhy. Vydejte se na nikdy nedobytý hrad Buchlov v Chřibech nebo obdivujte krásu Arcibiskupského zámku v Kroměříži, který je společně s Podzámeckou a Květnou zahradou zařazen na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Evropská kulturní stezka Sv. Cyrila a Metoděje vás naopak provede významnými poutními místy. Nevynechejte ani nejstarší skanzen ve střední Evropě – Valašském muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

UNESCO

Překrásné památky i tradice

Arcibiskupský zámek Kroměříž s Květnou a Podzámeckou zahradou patřící k nejvýznamnějším památkám České republiky nebo jedinečná společenstva luk a pastvin s bohatým výskytem orchidejí v Bílých Karpatech. Tradicemi ověnčené Slovácko se svou starodávnou textilní tiskařskou technikou modrotisk, mužským tancem verbuňk či obřadním průvodem tradiční jízdy králů.

Chrámy i příběhy svatých

Vydejte se po stopách slovanského kulturního a vzdělanostního dědictví. Evropská kulturní Stezka sv. Cyrila a Metoděje vás provede archeologickými památkami z 9. století, archeoparky, ale zavede vás i na poutní místa Svatý Hostýn nebo Štípa u Zlína. Významným poutním bodem je bazilika Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje ve Velehradě.

Evropská kulturní stezka

Hrady a zámky

Kouzelná pohádková místa

Starobylá šlechtická sídla, nikdy nedobytý hrad Buchlov v Chřibech, zámek Buchlovice – architektonický skvost ve stylu italského baroka nebo Arcibiskupský zámek a zahrady, které jsou zařazeny na seznam UNESCO. Zámek Lešná položil základy jedné z nejnavštěvovanějších zoo v Česku – ZOO Zlín. Poznávat historii ale můžete i na dalších bezmála třiceti hradech a zámcích.

Unikátní exponáty i živá řemesla

Rožnovské Valašské muzeum v přírodě je jedním z nejstarších skanzenů v Evropě. V jeho areálech můžete obdivovat téměř stovku objektů připomínajících život na Valašsku. V kraji ale je celá řada zajímavých muzeí, které stojí za to vidět. Určitě nevynechejte Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně s expozicí Princip Baťa nebo Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, které vás seznámí s tradicemi a zvyky na Slovácku.

Muzea a expozice

Top tipy

Zlínsko a Luhačovicko
Zlínsko a Luhačovicko
Kroměřížsko
Zlínsko a Luhačovicko

Kontaktujte nás

Napište svůj požadavek a my se Vám co nejdříve ozveme