Search

Rajnochovická lesní železnice

Rajnochovice 126, 768 71 Rajnochovice

Rajnochovice

Arcibiskupská lesní železnice v Rajnochovicích sloužila v letech 1906 – 1921 k dopravě kulatiny z oblasti Kelčského Javorníku na parní pilu v Rajnochovicích. Během roku jsou v areálu železnice pořádány víkendové akce – projížďky pro veřejnost Mimo ně je možné domluvit si návštěvu areálu a svezení vláčkem, pro jednotlivce i pro skupiny.
celoročně
expozice

Rajnochovická lesní železnice připomíná Arcibiskupskou lesní železnici provozovanou v letech 1905 - 1921. Jedná se o obnovenou část bývalé lesní železnice a Muzeum lesních drah. Trať je dlouhá 300 m a jízda trvá přibližně 10 minut. Rezervace jízdenky předem není potřeba.

Rajnochovická lesní železnice akce

V průběhu roku jsou na Rajnochovické lesní železnici organizovány akce pro veřejnost - Jarní poježdění, Poježdění ke Dni dětí nebo Prázdninové poježdění. Informace k termínům akcí najdete na www.rajnochovicka.cz.

Rajnochovická lesní železnice provozní doba

V průběhu roku jsou pořádány akce pro veřejnost a provozní dny, které jsou zveřejněny na www.rajnochovicka.cz nebo na www.facebook.com/rajnochovicka. Je možné dohodnout si také individuální jízdu vláčkem. Areál lesní železnice najdete v Rajnochovicích. V obci jsou možnosti restauračního občerstvení. Návštěvu železnice lze spojit s turistikou - využít můžete tipy na výlet na www.vychodni-morava.cz/vylety/.

Turistické cíle

Slovácko
Staré Město
Terárium v KOVOZOO
Celoročně
Expozice
Slovácko
Topolná
Muzeum v přírodě Topolná
Celoročně
Muzeum
Slovácko
Staré Město
Muzeum veteránů
Celoročně
Muzeum
Slovácko
Staré Město
Muzeum kovářství
Celoročně
Muzeum
Kroměřížsko
Kroměříž
Květná zahrada Kroměříž
Celoročně
Slovácko
Korytná
Rozhledna Obecnice
Celoročně
Rozhledna
Slovácko
Nivnice
Rozhledna U Trojice
Celoročně
Rozhledna
Valašsko
Velké Karlovice
Rozhledna na Ztracenci
Celoročně
Rozhledna

Kontaktujte nás

Napište svůj požadavek a my se Vám co nejdříve ozveme