Search

Bylinná farma Květomluva

Vlachovice

Přes 100 let stará valašská sušírna na ovoce a byliny sv. Františka, bělokarpatské louky a naše chudé, kamenité, na vysokém kopci rozeseté políčka bylin naší bylinné farmy. Nová, moderní valašská provozovna a všude přítomná omamná bylinná vůně. To je ten náš milovaný kousek „vlachovské” krajiny, kde vše vzniká – naše bylinky, naše výrobky, ale i my Fryzelkovi z Květomluvy.

Citlivost a naslouchání přírodě, poctivost a maximální kvalita, 100% malá ruční výroba, tradice i nové nápady, odpovědnost vůči lidem i přírodě a radost v našich výrobcích. To je to, co je pro nás důležité a o co se v Květomluvě snažíme. Proto, pokud je to jen trochu možné, vše ručně pěstujeme, nebo sbíráme v přírodě sami. Bylinky jsou nejen v certifikované BIO kvalitě, ale jsou především hlavně naše, z jihu Valašska z nejsevernější části CHKO Bílé Karpaty.

Vše si sami zpracováváme a vyrábíme. Celá naše výroba je dělána tak, aby co nejméně poškozovala životní prostředí a pokud možno přírodu rozvíjela a obohacovala.  V našich výrobcích používáme jen to nejkvalitnější a snažíme se je v mnohém dělat jinak a lépe než je zvykem.

Započali jsme v roce 2015, kdy jsme začali postupně sázet byliny a postupně je zpracovávat. Několik let jsme tak pracovali při našem zaměstnání a od roku 2018 již pracujeme na plný úvazek. Nejprve jsme se pojmenovali podle naší stařičké sušírny a to na Sušírnu sv. Františka. V roce 2018 jsme se rozhodli přejmenovat a nejvíce vypovídajícím jménem pro nás byla KVĚTOMLUVA. Začalo nové období. V roce 2020 jsme se pustili do výstavby nové provozovny. V roce 2021 jsme ji dokončili, přestěhovali se do ní a mohli tak začít vyrábět mnohem náročnější výrobky. V roce 2021 se z Květomluvy stala KVĚTOMLUVA s.r.o. Novým, druhým  společníkem v KVĚTOMLUVĚ se stal Pavel Šopík, který je velmi důležitým článkem firmy.

Květomluva je srdeční záležitostí pro mne – Radka a mojí milé manželky Zuzky. V týmu pak máme několik šikovných mladých maminek  a důležitou součástí je i náš kuchař Libor Zelenka. Přes léto je hodně práce na polích  a tak se náš tým vždy rozšíří ještě o několik brigádníků.  Pokud budete chtít je možné po předchozí domluvě k nám přijet a můžete se podívat jak nejen byliny pěstujeme, ale i jak je zpracováváme.

Vyzkoušejte naše výrobky, bude nám ctí a snad Vám, nebo Vašim blízkým opravdu udělají radost. Zároveň Vás srdečně zveme k nám do Vlachovic, přijďte se podívat, kde bylinky pěstujeme, zpracováváme a kde vše pro Vás vzniká. Naše výrobky si můžete zakoupit i přímo u nás, v našem BIO farmářském obchůdku, který je součástí naší provozovny. Těšíme se na Vás.

Venkovská turistika

Slovácko
Starý Hrozenkov
Apartmány Melodie
Valašsko
Velké Karlovice
Apartmány Podťaté
Valašsko
Velké Karlovice
Apartmány Valašsko
Valašsko
Dolní Bečva
Ateliér 673
Zlínsko a Luhačovicko
Vlachovice
Bednářství Fryzelka
Zlínsko a Luhačovicko
Lužkovice
Biofarma Juré
Valašsko
Velké Karlovice
Biofarma na Lúce
Zlínsko a Luhačovicko
Vlachovice
Bylinná farma Květomluva
Slovácko
Hostětín
Centrum Veronica Hostětín
Slovácko
Stupava
Chalupa 4 Růžičky
Valašsko
Velké Karlovice
Chalupa Adamíky
Zlínsko a Luhačovicko
Haluzice
Chalupa Kotár

Kontaktujte nás

Napište svůj požadavek a my se Vám co nejdříve ozveme